OKJ szám:
FEOR szám:
Tanfolyam hossza:
A képzés megkezdésének szükséges feltételei

A jelentkezés feltételei:

Iskolai előképzettség:
Kompetencia:
Szakmai képzettség:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
Pályaalkalmassági követelmények:
Szakmai alkalmassági követelmények:
Beiratkozás
Beiratkozáshoz szükséges:
 • Érettségi bizonyítvány + 2db. fénymásolata
 • Egészségügyi alkalmassági igazolás
 • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete
Részletes leírás

A magasépítő technikus önállóan vagy mérnöki irányítással épületek és más építmények terveinek készítésével, az épületek és építmények építésével, felújításával, átalakításával, üzemeltetésével, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. A magasépítő technikus az építőanyag gyártás technológiai folyamatait előkészíti. A maggasépítő technikus a gyártási technológia folyamatát és a készterméket ellenőrzi. A magasépítő technikus az építési anyagok egyedi tulajdonságai alapján dönt ezek felhasználásáról, minősítéséről. A magasépítő technikus a laboratóriumi vizsgálatokhoz szükséges eszközöket, műszereket használja, mintavételi és vizsgálati jegyzőkönyvet készít, értelmez. Magasépítő technikus irányítás mellett terveket, tervrészleteket szerkeszt számítógéppel segít a tervezői program felhasználásával meghatározni a statikailag határozott tartók támaszerőit, igénybevételeit, keresztmetszeti jellemzőit. Magasépítő technikus építmények, épületek kitűzése során használja a vízszintes és magasság mérés eszközeit, műszereit, a Mérési jegyzőkönyvek alapján feldolgozza a mérési eredményeket. Magasépítő technikus közreműködni a beruházás előkészítésében, pályázati anyagok összeállításában, bekérésében, értékelésében Magasépítő technikus közreműködni az építéshelyi adminisztrációs folyamatokban és a kivitelezési folyamat ellenőrzésében, szerződést, számlát készít és ellenőrizni.Magasépítő technikus meghatározza az egyszerű igénybevételekből származó feszültségeket, a szükséges méreteket irányítani az alépítményi, felépítményi, teherhordó és nem teherhordó szerkezetek, befejező és szakipari munkák építését, bontását épületüzemeltetési és fenntartási feladatokat ellátni. Magasépítő technikus irányítás mellett műszaki terveket, tervrészleteket szerkeszt, rajzol a szabványos jelölések alkalmazásával Magasépítő technikus értelmezni a vasbeton szerkezetek statikai terveit, műszaki leírásait, alkalmazni a kivitelezésre vonatkozó szabványok előírásait tervek alapján anyagszükségletet meghatározni. Magasépítő technikus irányítás mellett költségvetést készíteni. A magasépítő technikus közreműködik a kivitelezés térbeli és időbeli szervezésének tervezésében, aktualizálásában részt vesz a kivitelezés előkészítésében, megvalósításában, koordinálásában. A magasépítő technikus irányítás mellett meghatározza a termék előállításához szükséges nyersanyagokat, és azok előkészítési műveleteit. A magasépítő technikus irányítás mellett kiválasztaja a termék előállításához technológiailag szükséges gépi és tüzelési berendezéseket gondoskodik a technológiai előírások betartásáról, gyártásközi ellenőrzésről. A magasépítő technikus késztermékek minőségi paramétereit ellenőrizi A magasépítő technikus tájékoztatja a termék felhasználóit a termékek főbb tulajdonságairól, felhasználási területéről.

Elmélet és gyakorlat aránya: 60% / 40% A Magasépítő technikus okj programban előírt szakmai gyakorlat igazolása az Ön által választott helyen is lehetséges.

A képzés moduljai
 • 11500-12 - Munkahelyi egészség és biztonság
 • 11499-12 - Foglalkoztatás II.
 • 11498-12 - Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
 • 10110-12 - Magasépítési ismeretek
 • 10109-12 - Építőipari műszaki alapismeretek
 • 10108-12 - Építőanyagok gyártása
 • 10107-12 - Építész technikusi közös tevékenység
 • 10106-12 - Építési technológiák és kivitelezésük
A vizsga részletei

A Magasépítő technikus okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A bizonyítvány részletei

A Magasépítő technikus okj tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert  Magasépítő technikus bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után térítés ellenében igényelhető!

Időpontok
2016-08-30
2016-10-25
2017-01-31

Beiratkozás

Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra beiratkozhat 2020. 12. 31.-ig

Kérje e-mailben jelentkezési lapunkat.

Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5.

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511

 

Ugrás a Magasépítő technikus E: 000384/2014/A008 tanfolyam adatlap tetejére


közérdekű információk:
MODULOS RENDSZERBEN VÉGZETT JELENTKEZŐK A TELJESÍTETT MODULOKBÓL FELMENTÉST KÉRHETNEK!A TANDÍJBÓL KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!!
Az Uniós tagállamokban keresett szakemberek (vendéglátó, kereskedelmi és építőipari szakmák) szakképzésével foglalkozunk.
Európai Uniós Bizonyítványt nyújtó képzéseink (EUROPASS) lehetővé teszik az Uniós tagállamokban a munkavállalást és a saját vállalkozást.