OKJ szám:
FEOR szám:
Tanfolyam hossza:
A képzés megkezdésének szükséges feltételei

A jelentkezés feltételei:

Iskolai előképzettség:
Kompetencia:
Szakmai képzettség:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
Pályaalkalmassági követelmények:
Szakmai alkalmassági követelmények:
Beiratkozás
Beiratkozáshoz szükséges:
  • Egészségügyi alkalmassági igazolás
  • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete
  • 8. osztályos bizonyítvány +2 db fénymásolat
Részletes leírás

A szó jelentése: építőipari tevékenységet végző munkás. A kőműves szavunk eredetileg kőfaragó-t jelentett. 1560 körül azonban már mai, falrakást, vakolást végző iparos szakember jelentéssel jegyezték fel a gyöngyösi szótártöredékben. Kezdetben csak a kőanyagból házat emelő szakembert nevezték kőművesnek. Jelentésbővüléssel a téglából, vályogból építkező falrakó szakember is a kőműves fogalomkörébe került. Bár a kőműves szó későn fordul elő nyelvemlékeinkben, maga a mesterség a kibontakozó magyar államiság korai időszakából ismert.Már a korai Árpád-korban országszerte emeltek kőművesmunkával falusi egyházi épületeket, ritkábban világi célúakat, bár a föld-, sövény- fafalazat még később is többségben maradt. Házépítéshez a korai időkben valamilyen szinten minden jobbágyrendű felnőttnek értenie kellett, de a mészhabarcsos kötésű kő- és téglafalazatok a kőművesmester szakértelméhez voltak kötve. Falvainkban a kőművesek megbízása csak az utóbbi 100–150 évben vált lassan elterjedtté. A fejlődés élvonalába tartozó mezővárosok igényesebb polgárai esetenként azonban már a 15. sz. során is alkalmaztak kőműveseket. A kőműves és hidegburkoló feladata épületek és épületrészek létesítése, javítása, karbantartása, felújítása és bontása, valamint kültéri és beltéri felületek hidegburkolása. A kőműves szakképesítéssel rendelkező a rendelkezésre álló műszaki dokumentáció tartalmát értelmezi. A kőműves képessé válik betartani az építési technológiai folyamatok sorrendiségét a betartani és betartatni a munkavédelmi, biztonságtechnikai, tűz- és környezetvédelmi előírásokat. A kőműves meghatározza a munkavégzéshez szükséges anyagok mennyiségét. A kőműves falazási munkát végez, falazati rendszereket alkalmaz. A kőműves kézi és gépi vakolási munkát végez egyszerű falazó és vakoló állványt épít, ellenőriz, bont. A kőműves beton és vasbeton szerkezetet készítA kőműves elkészíti az egyszerű vasbeton szerkezet vasalását.A kőműves hagyományos zsaluzatot készít. A kőműves talajpára, talajnedvesség elleni szigetelést készít. A kőműves épületeket és épületrészeket hang- és hőhatás ellen szigetel. A kőműves egyszerű felületek esetén burkolati tervet készít hidegburkoláshoz. Kőműves lépcsőburkolatot készít. Kőműves pillér-, oszlopburkolatot készít. A kőműves medenceburkolatot készít, erkély, terasz burkolatot készít, lábazat-, és homlokzatburkolatot készít, térburkolatot készít.

Elmélet és gyakorlat aránya: 30% / 70% A kőműves, hidegburkoló okj programban előírt szakmai gyakorlat igazolása az ön által választott helyen is lehetséges. 

A vizsga részletei

A Kőműves és hidegburkoló okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A bizonyítvány részletei

A Kőműves és hidegburkoló okj tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők államilag  elismert  Kőműves és hidegburkoló bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után térítés ellenében igényelhető!

Időpontok
2016-08-30
2016-10-25
2017-01-31

Beiratkozás

Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra beiratkozhat 2020. 12. 31.-ig

Kérje e-mailben jelentkezési lapunkat.

Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5.

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511

 

Ugrás a Kőműves és hidegburkoló E: 000384/2014/A005 tanfolyam adatlap tetejére


közérdekű információk:
MODULOS RENDSZERBEN VÉGZETT JELENTKEZŐK A TELJESÍTETT MODULOKBÓL FELMENTÉST KÉRHETNEK!A TANDÍJBÓL KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!!
Az Uniós tagállamokban keresett szakemberek (vendéglátó, kereskedelmi és építőipari szakmák) szakképzésével foglalkozunk.
Európai Uniós Bizonyítványt nyújtó képzéseink (EUROPASS) lehetővé teszik az Uniós tagállamokban a munkavállalást és a saját vállalkozást.