OKJ szám:
FEOR szám:
Tanfolyam hossza:
A képzés megkezdésének szükséges feltételei

A jelentkezés feltételei:

Iskolai előképzettség:
Kompetencia:
Szakmai képzettség:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
Pályaalkalmassági követelmények:
Szakmai alkalmassági követelmények:
Beiratkozás
Beiratkozáshoz szükséges:
 • Egészségügyi alkalmassági igazolás
 • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete
 • 8. osztályos bizonyítvány +2 db fénymásolat
Részletes leírás

Vasból, acélból és egyéb fémes anyagból készült lemezeket, idomokat, csöveket, vázakat és tartószerkezeteket munkál meg. Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését végzi. A lakatos a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi jogszabályokat, előírásokat, valamint a szakmára, és egyéb szerelési-javítási technológiára vonatkozó előírásokat betartja. A lakatos alakítja a munkadarabot kézi és gépi forgácsoló alapeljárásokkal,alapszerelési műveleteket végez, oldható és nemoldható kötéseket készít. A lakatos
általános minőségű hegesztett kötést készít gázhegesztéssel, bevontelektródás kézi ívhegesztéssel, fogyóelektródás védőgázas (MIG/MAG) ívhegesztéssel, argon védőgázas volfrámelektródás, ívhegesztéssel. A lakatos egyszerű alkatrészről szabadkézi vázlatrajzokat és műszaki rajzokat készít, olvas, értelmez, elkészíti, vagy megrendeli a célszerszámokat. A lakatos az összeállító sablonokat a bonyolult speciális épületlakatos munkához, előkészíti a munkafeladat végrehajtásához szükséges anyagokat, segédanyagokat, előre gyártott elemeket, gépeket, szerszámokat, mérőeszközöket, felfogó- és befogóeszközöket, védőfelszereléseket. A lakatos elvégezi a szakirányú garanciális épületlakatos-ipari ellenőrzéseket, javításokat, gépipari alapméréseket, alak- és helyzetpontossági méréseket. A lakatos képlékeny alakítást végez a speciális épületlakatos munkadarabokon kézi, illetve kisgépes eljárásokkal. A lakatos ellenőrizi és karbantartja az általános kézi és kisgépes fémalakító műveletekhez használatos gépeket, szerszámokat, mérőeszközöket, védőfelszereléseket. A szerkezetlakatos fémszerkezeteket lemezeket megmunkál, összeállít és hegeszt. A lakatos elvégzi magasban végzett szerelési folyamatokat. A lakatos oldható és nemoldható kötéseket és helyzetbiztosító elemeket készít, bont és javít. A lakatos zárat cserél, biztonságtechnikai eszközöket cserél, szerel, ellenőriz.

Elmélet és gyakorlat aránya: 30% / 70% Az Épület és szerkezetlakatos okj programban előírt szakmai gyakorlat igazolása az Ön által választott helyen is lehetséges.

A képzés moduljai
 • 11500-12 - Munkahelyi egészség és biztonság
 • 11499-12 - Foglalkoztatás II.
 • 11497-12 - Foglalkoztatás I.
 • 10167-12 - Magasban végzett lakatos feladatok.
 • 10166-12 - Gépészeti kötési feladatok.
 • 10165-12 - Épületlakatos feladatok
 • 10163-12 - Gépészeti munkabiztonság és környezetvédelem
 • 10162-12 - Gépészeti alapozó feladatok
A vizsga részletei

Az Épület és szerkezetlakatos okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A bizonyítvány részletei

Az Épület és szerkezetlakatos okj tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert  Épület és szerkezetlakatos bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után térítés ellenében igényelhető!

Időpontok
2016-07-26
2016-10-25

Beiratkozás

Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra beiratkozhat 2020. 12. 31.-ig

Kérje e-mailben jelentkezési lapunkat.

Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5.

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511

 

Ugrás a Épület és szerkezetlakatos E: 000384/2014/A054 tanfolyam adatlap tetejére


közérdekű információk:
MODULOS RENDSZERBEN VÉGZETT JELENTKEZŐK A TELJESÍTETT MODULOKBÓL FELMENTÉST KÉRHETNEK!A TANDÍJBÓL KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!!
Az Uniós tagállamokban keresett szakemberek (vendéglátó, kereskedelmi és építőipari szakmák) szakképzésével foglalkozunk.
Európai Uniós Bizonyítványt nyújtó képzéseink (EUROPASS) lehetővé teszik az Uniós tagállamokban a munkavállalást és a saját vállalkozást.