OKJ szám:
FEOR szám:
Tanfolyam hossza:
A képzés megkezdésének szükséges feltételei

A jelentkezés feltételei:

Iskolai előképzettség:
Kompetencia:
Szakmai képzettség:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
Pályaalkalmassági követelmények:
Szakmai alkalmassági követelmények:
Beiratkozás
Beiratkozáshoz szükséges:
  • Szakmai előképzettséget igazoló bizonyítvány +2db fénymásolat
  • Egészségügyi alkalmassági igazolás
  • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete
  • 8. osztályos bizonyítvány +2 db fénymásolat
Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő E: 000384/2014/A064 képzés előfeltételei
Részletes leírás

A hőszívattyú történetéről:
Sadi Carnot hőszivattyú feltalálója 1796-1832-ig élt Franciaországban. 1824-ben adta meg az ideális termodinamikai körfolyamat leírását, mely folyamat megadja a hőszivattyú elméleti működését. A hőszivattyú magyar kutatója: Dr. Heller László (1907-1980) műegyetemi professzor, akadémikus aki 1948-ban védte meg doktori disszertációját Zürichben, melynek témája a hőszivattyúk alkalmazásának technikai, gazdasági feltételei volt. Dr. Heller László már a negyvenes évek elején javasolta, hogy a Parlamentet hőszivattyúval fűtsék. A hőszivattyú alapelve a Carnot- körfolyamat, amely során hőenergiát nyerünk ki egy alacsonyabb hőmérsékletű közegből és azt egy magasabb hőmérsékleten hasznosítjuk. Ahhoz, hogy megemeljük a hőmérsékletet energiát kell befektetnünk, aminek a mértéke a kinyert hőenergia mértéke alatt marad a teljes körfolyamat során. Az arány a hasznosított hőenergia és a befektetett energia között az úgynevezett jósági fok, COP. A hőszivattyú a hőcserélő folyadékot áramoltatja egy párologtatón, kompresszoron, kondenzátoron és egy expanziós szelepen keresztül. A hőcserélő folyadék gáz halmazállapotúvá válik, felmelegszik, amint a hőt felveszi hőcserélőn keresztül a hő nyerő közegtől. Ezt követően a kompresszoron áthaladva tovább nő a hőmérséklete a sűrítés folyamán. A kondenzátorban majd lecsapódik, ahol leadja a hőt egy másik hőcserélőnek. A termodinamikai körfolyamatok széleskörű hasznosítását a múlt században kezdték meg főleg hűtőszekrények és egyéb hűtésre alkalmas eszközök formájában. Az első hőszivattyús alkalmazások az USA-ban jelentek meg, ahol igény mutatkozott a nyári hűtés és téli fűtés megvalósítására.

Elmélet és gyakorlat aránya: 30% / 70% Az Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő okj  programban előírt szakmai gyakorlat igazolása az Ön által választott helyen is lehetséges.

A képzés moduljai
  • 11414-12 - Légtechnikai berendezés-szerelő
  • 11413-12 - Hűtő- és hőszivattyúberendezés-szerelő
  • 10206-12 - Épületgépészeti elektromos szerelések és irányítástechnika
A vizsga részletei

Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A bizonyítvány részletei

A Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő okj tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után térítés ellenében igényelhető!

Időpontok
2016-08-30
2016-10-25
2017-01-31

Beiratkozás

Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra beiratkozhat 2020. 12. 31.-ig

Kérje e-mailben jelentkezési lapunkat.

Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5.

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511

 

Ugrás a Hűtő-, klíma- és hőszivattyú berendezés-szerelő E: 000384/2014/A064 tanfolyam adatlap tetejére


közérdekű információk:
MODULOS RENDSZERBEN VÉGZETT JELENTKEZŐK A TELJESÍTETT MODULOKBÓL FELMENTÉST KÉRHETNEK!A TANDÍJBÓL KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!!
Az Uniós tagállamokban keresett szakemberek (vendéglátó, kereskedelmi és építőipari szakmák) szakképzésével foglalkozunk.
Európai Uniós Bizonyítványt nyújtó képzéseink (EUROPASS) lehetővé teszik az Uniós tagállamokban a munkavállalást és a saját vállalkozást.