OKJ szám:
FEOR szám:
Tanfolyam hossza:
A képzés megkezdésének szükséges feltételei

A jelentkezés feltételei:

Iskolai előképzettség:
Szakmai képzettség:
Szükséges gyakorlat:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
Pályaalkalmassági követelmények:
Szakmai alkalmassági követelmények:
Beiratkozás
Beiratkozáshoz szükséges:
 • Érettségi bizonyítvány + 2db. fénymásolata
 • Egészségügyi alkalmassági igazolás
 • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete
Részletes leírás

Épületgépész technikus megismeri a rendszereket és rendszerelemeket. Az épületgépész technikus egyezteti a tervvel kapcsolatos javaslatokat, észrevételeket, kiegészíti a tervdokumentációkat. Épületgépész technikus meghatározza és elvégzi a munkával kapcsolatos szervezési feladatokat. Az épületgépész technikus összeállítja az ajánlati dokumentációt, kidolgozza a vállalási árat, a vállalkozási szerződéstervezetet. Épületgépész technikus kialakítja a kivitelezés munkahelyi feltételeit, részletes ütemtervet készít. A technikus javaslatot tesz a beszerzési forrásokra, alvállalkozói szolgáltatásokra. Épületgépész technikus átveszi-átadja a munkaterületet, irányítja a kivitelezést és biztosítja a munka szakmai ellenőrzését. Az épületgépész technikus ellenőrizi a szakmunkások képesítését, gyakorlati bemutatást, oktatást végez. Az épületgépész technikus kezeli a kivitelezés dokumentumait, az építési naplót, ellenőrizi szakáganként a tervszerinti megvalósulást, a készre-szerelést. Az épületgépész technikus biztosítja az üzembe helyezés és beszabályozás feltételeit, összehangolja az üzembe helyezési és beszabályozási tevékenységeket. Az épületgépész technikus lefolytatja a próbaüzemet, megszervezi az üzemeltető oktatását. Épületgépész technikus átveszi és dokumentálja az alvállalkozói szolgáltatásokat, összeállítja az átadás-átvételi dokumentációt. Épületgépész technikus közreműködik az építési hatóság és a szakhatóságok felé a számukra szükséges dokumentációk benyújtásában, elfogadásában, hatósági bejárások megszervezésében. Az épületgépész technikus végrehajtja az átadás-átvételt, lezárja az adott projektet. Az épületgépész technikus tervezi és irányítja az üzemeltetési és karbantartási feladatokat, megtervezi és ütemezi a diagnosztikai vizsgálatokat, a hatósági méréseket.

Elmélet és gyakorlat aránya: 40% / 60% Az épületgépész technikus okj  programban előírt szakmai gyakorlat igazolása az Ön által választott helyen is lehetséges.

A képzés moduljai
 • 11500-12 - Munkahelyi egészség és biztonság
 • 11499-12 - Foglalkoztatás II.
 • 11498-12 - Foglalkoztatás I (érettségire épülő képzések esetén)
 • 10214-12 - Épületgépészeti munkabiztonsági és környezetvédelemi feladatok
 • 10211-12 - Épületgépészeti rendszerismeret.
 • 10209-12 - Épületgépészeti csővezeték-szerelés.
 • 10208-12 - Vezetési és szervezési ismeretek
 • 10207-12 - Épületgépészeti komfort rendszerek
 • 10206-12 - Épületgépészeti elektromos szerelések és irányítástechnika
 • 10205-12 - Épületgépész ellátó rendszerek.
A vizsga részletei

Épületgépész technikus okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A bizonyítvány részletei

A Épületgépész technikus okj tanfolyam sikeres elvégzése után a Résztvevők államilag elismert Épületgépész technikus bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után térítés ellenében igényelhető!

Időpontok
2016-08-30
2016-10-25
2017-01-31

Beiratkozás

Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra beiratkozhat 2020. 12. 31.-ig

Kérje e-mailben jelentkezési lapunkat.

Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5.

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511

 

Ugrás a Épületgépész technikus E: 000384/2014/A056 tanfolyam adatlap tetejére


közérdekű információk:
MODULOS RENDSZERBEN VÉGZETT JELENTKEZŐK A TELJESÍTETT MODULOKBÓL FELMENTÉST KÉRHETNEK!A TANDÍJBÓL KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!!
Az Uniós tagállamokban keresett szakemberek (vendéglátó, kereskedelmi és építőipari szakmák) szakképzésével foglalkozunk.
Európai Uniós Bizonyítványt nyújtó képzéseink (EUROPASS) lehetővé teszik az Uniós tagállamokban a munkavállalást és a saját vállalkozást.