OKJ szám:
FEOR szám:
Tanfolyam hossza:
A képzés megkezdésének szükséges feltételei
Iskolai előképzettség:
Kompetencia:
Szakmai képzettség:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat:
Pályaalkalmassági követelmények:
Szakmai alkalmassági követelmények:
Beiratkozás
Beiratkozáshoz szükséges:
  • Szakmai előképzettséget igazoló bizonyítvány +2db fénymásolat
  • Egészségügyi alkalmassági igazolás
  • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete
  • 8. osztályos bizonyítvány +2 db fénymásolat
Részletes leírás

Az állattartó szakmunkás olyan gazda, aki állatokkal dolgozik. Állattartó szakmunkás: egy egyedülálló szakma Mi mindent kell hát egy állattartó szakmunkásnak nap, mint nap elvégezni, hogy gondját viselje a csordájának, vagy nyájának? Az állattartó szakmunkásnak etetni kell az állatait. Az év minden napján az állattartó szakmunkásnak reggel és este etetnie kell az állatait. Ez azt jelenti, hogy gondosan kell figyelnie az állattartónak állatait és biztosítani a táplálékukat. Ez azonban az állatok korával és az évszakoktól függően változhat. Télre be kell tárolnia az állattartó szakmunkásnak az állatok takarmányát. A legtöbb állattartó szakmunkás gabonát is termeszt, és megtermeli állatai takarmányának nagy részét. Más gazdaságokban, például sertés- és baromfitelepeken, ahol az állatok nem növényevők, az állattartó szakmunkás speciálisan összeállított állateledeleket, tápokat vásárol és etet. Ellenőrzi az egészségüket az állatoknak az állattartó szakmunkás. Három fő tényező befolyásolja az állatok egészségi állapotát: hogyan etetik, hogy vannak tartva, és tudnak-e szabadon mozogni. Az állattartó szakmunkás tudja ezt. De az állattartó szakmunkás azt is tudja, hogy oda kell figyelni állataira. Ha egy állat megbetegszik, legtöbbször az állattartó szakmunkás maga is el tudja látni, például kezelni a sérüléseket, sebeket, vagy kitisztítani egy sérült lábat. A nehéz elléseknél, fialásoknál is segít az állattartó szakmunkás. Az állattartónak különösen résen kell lennie, ha a jószág utódnak ad életet. Segítenie kell az állattartó szakmunkásnak az anyaállatot az ellésnél, és biztosítani kell, hogy anya és utód nyugodt, csendes, tiszta helyen lehessen. Az állattartó szakmunkás ellenőrzi, minden rendben van-e. A csorda megújítása: A tejelő-tehén csordában például az állattartó lecseréli azokat a teheneket, amelyeknek már három-öt borja volt. Az az állattartó szakmunkás, aki állattartásra szakosodott, a piacon, vagy más gazdáktól vesz fiatal állatokat, vagy ő maga tenyészti őket. Egész évre ki kell számítaniuk és meg kell tervezniük a csorda, vagy nyáj fejlesztését, fejlődését az állattartónak Az állattartó szakmunkásnak tudnia kell, hogyan bánjon az állataikkal, hogyan tudja a legjobban kezelni, összeterelni, egy meghatározott helyre vezetni, vagy megkötni őket. Néhány régióban a legeltetésre használható terület mérete többé-kevésbé véges, és emiatt intenzív tartástechnológiát alkalmaznak, hogy a lehető legnagyobb termelést érjék el a rendelkezésre álló helyen. Előfordul, hogy az állattartó szakmunkásnak egyáltalán nincs földbirtoka, és állataikat speciálisan felszerelt épületekben neveli. Összegezve: Az állattartó szakmunkás feladata a gazdasági állatok tartása és takarmányozása az állathigiéniai, állatjóléti, munka-, tűz- és környezetvédelmi követelmények betartása mellett.

Elmélet és gyakorlat aránya: 30% / 70% Az Állattartó szakmunkás okj programban előírt szakmai gyakorlat igazolása az Ön által választott helyen is lehetséges.

A képzés moduljai
  • 11005-12 - Szaporítás és utódgondozás feladatai
  • 11004-12 - Takarmányozás
  • 11003-12 - Az állat és környezete, állathigiéniai feladatok
A vizsga részletei

Az Állattartó szakmunkás okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A bizonyítvány részletei

Az Állattartó szakmunkás okj tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Állattartó szakmunkás bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után térítés ellenében igényelhető!

Időpontok
2016-07-26
2016-08-30
2016-09-27
2016-10-25
2016-11-29
2017-01-31

Beiratkozás

Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra beiratkozhat 2020. 12. 31.-ig

Kérje e-mailben jelentkezési lapunkat.

Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5.

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511

 

Ugrás a Állattartó szakmunkás E: 000384/2014/A031 tanfolyam adatlap tetejére


közérdekű információk:
MODULOS RENDSZERBEN VÉGZETT JELENTKEZŐK A TELJESÍTETT MODULOKBÓL FELMENTÉST KÉRHETNEK!A TANDÍJBÓL KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!!
Az Uniós tagállamokban keresett szakemberek (vendéglátó, kereskedelmi és építőipari szakmák) szakképzésével foglalkozunk.
Európai Uniós Bizonyítványt nyújtó képzéseink (EUROPASS) lehetővé teszik az Uniós tagállamokban a munkavállalást és a saját vállalkozást.