OKJ szám:
FEOR szám:
Tanfolyam hossza:
A képzés megkezdésének szükséges feltételei

A jelentkezés feltételei:

Iskolai előképzettség:
Kompetencia:
Szakmai képzettség:
Egészségügyi alkalmassági vizsgálat
Pályaalkalmassági követelmények:
Szakmai alkalmassági követelmények:
Beiratkozás
Beiratkozáshoz szükséges:
  • Az OKJ tanfolyam díjának első részlete
  • 8. osztályos bizonyítvány +2 db fénymásolat
Részletes leírás

A szociális gondozó és ápoló középpontjában a beteg, a család és a kiválasztott gondozó, illetve gondozó team áll. Az szociális gondozó és ápoló ápolási szolgálat olyan team munkát feltételez, amelyben különböző szakképzettségű szakdolgozók vesznek részt.A szociális gondozó és ápoló ápolási szakmai tevékenysége a gyógykezelésre,az ápolásra,a rehabilitációra a család támogatására, a beteg otthonában történő közvetlen ellátásra és a közösségi erőforrások koordinálására vonatkozik. A szociális gondozó és ápoló feladata beteg ápolási eredményeinek észlelése, regisztrálása,illetve dokumentálása során nemcsak a szakavatott, precíz ápolás megtervezése, hanem,az erőforrások összehangolása valamint az ápolás gyakorlati irányítása is. A szociális gondozó és ápoló ápolási eredményessége mindenkor a beteg teljes fizikai, pszichoszomatikus és környezeti állapotának szakszerű felmérésére épül. A szociális gondozó és ápoló munka fokozott önállóságot és felelősségvállalást kíván. Az otthoni betegellátásban tevékenykedő szociális gondozó és ápoló olyan körülmények között dolgozik, mely merőben eltér az intézményi ápolás feltételeitől. Fontos tehát a szociális gondozó és ápoló ilyen irányú képzése, folyamatos elméleti és gyakorlati továbbképzése, hogy képeseklegyenek ezekneka követelményeknek magas szinten megfelelni.A legtöbb szociális gondozásra ápolásra szoruló ember sokkal boldogabb, ha megszokott és kedvelt otthoni környezetében, családja körében látják el. A szociális gondozó és ápoló ápolásának célja, hogy a betegségből való felgyógyuláshoz optimális feltételeket teremtsen, továbbá a krónikus betegségekben szenvedőknek,a lehetséges önállóságát elősegítse. A szociális gondozó és ápoló segíti az egyént azon tevékenységeinek elvégzésében, amelyek egészségéhez, vagy felépüléséhez (vagy békés halálához) hozzájárulnak, és amelyeket segítség nélkül is elvégezne, ha rendelkezne a szükséges erővel, akarattal, tudással. A szociális gondozó és ápoló munka mint hivatás, kezdetektől fogva a társadalom egészségügyi szükségleteinek kielégítését szolgálta. A szociális gondozó és ápoló munkakör abból az emberi szükségletből ered, hogy az egészségesek egészségét meg kell őrizni, a betegeknek pedig kényelmet, gondoskodást és megnyugvást kell nyújtani. Az ókorban, néhány egyiptomi leleten már megtalálhatóak a „szociális gondozó és ápoló”ápolásra tett utalások, azonban az ápoló feladata nem derül ki belőlük. A szociális gondozó és ápolónak milyennek kell lenni??? A szociális gondozó és ápolónak, kedvesnek és ügyesnek kell lennie és képesnek minden olyan szolgálat elvégzésére, melyekre a betegnek szüksége lehet, beleértve a beteg mosdatását, fürösztését is. Nem kevésbé olyannak kell lenni a szociális gondozó és ápolónak, hogy rendelkezésre álljanak azoknak, akik betegeskednek nem vonakodva attól, hogy bármi olyan dolgot megtegyenek, amit nekik megparancsolnak.

Elmélet és gyakorlat aránya: 60% / 40% A Szociális gondozó és ápoló okj programban előírt szakmai gyakorlat igazolása az Ön által választott helyen is lehetséges.

A képzés moduljai
  • 11500-12 - Munkahelyi egészség és biztonság
  • 11499-12 - Foglalkoztatás II.
  • 11497-12 - Foglalkoztatás I.
  • 10572-12 - Gondozási-ápolási adminisztráció
  • 10571-12 - Sajátos gondozási feladatok
  • 10570-12 - A szükségletek felmérése
  • 10569-12 - Gondozási- ápolási feladatok
A vizsga részletei

A Szociális gondozó és ápoló okj szakképző vizsgára bocsátás feltétele a sikeres modulzáró vizsga, mely szóbeli, írásbeli és gyakorlati részt egyaránt tartalmaz.
A képzésre vizsgagaranciát vállalunk!

A bizonyítvány részletei

A Szociális gondozó és ápoló okj tanfolyam sikeres elvégzése után a résztvevők államilag elismert Szociális gondozó és ápoló bizonyítványt kapnak. EUROPASS a vizsga után térítés ellenében igényelhető!

Időpontok
2016-07-26
2016-08-30
2016-09-27
2016-10-25
2016-11-29
2017-01-31

Beiratkozás

Az OKJ-s képzéseinkre és tanfolyamainkra beiratkozhat 2020. 12. 31.-ig

Kérje e-mailben jelentkezési lapunkat.

Oktató Központunk címe:
1081. Bp. Kiss József u. 8. fszt. 5.

Püspöki István
Elérhetőség: 06-20-44-77-511

 

Ugrás a Szociális gondozó és ápoló E: 000384/2014/A088 tanfolyam adatlap tetejére


közérdekű információk:
MODULOS RENDSZERBEN VÉGZETT JELENTKEZŐK A TELJESÍTETT MODULOKBÓL FELMENTÉST KÉRHETNEK!A TANDÍJBÓL KEDVEZMÉNYT BIZTOSÍTUNK!!!!
Az Uniós tagállamokban keresett szakemberek (vendéglátó, kereskedelmi és építőipari szakmák) szakképzésével foglalkozunk.
Európai Uniós Bizonyítványt nyújtó képzéseink (EUROPASS) lehetővé teszik az Uniós tagállamokban a munkavállalást és a saját vállalkozást.